klik klik klik

Sunday, November 22, 2009

Titipan dari kampung (4)

Salam Ahad... apa khabar semua? sibuk? huishhh.... huish...huish.... cik Minah oiiii... cukup2 lah g hunting.... buat tuan empunya badan ni jelesssss aje tau...................
(hari ni kena gi sekolah anak, ada hari penyampaian hadiah... 3 orang di sekolah rendah... so...kena tunggu sampai habis...huhu....), balik lepak...terus tertidur sampai petang....punyalah lama...cuaca pulak mmg macam mengizinkan orang tidur aje... sejak pagi redup aje...

ok..sambung lagi...(hei...tak habis lagi ke? ) ...kisah titipan dari kampung, siri ke-4.

Set ini juga sudah lama berada di rumah bonda... ada banyak set..mmg bonda pakai hari2 buat basahan... dan ada banyak sebab bonda selalu pakai kalau ada kenduri kendara... yang saya ingat bonda beli ni di Singapura..masa tu abang saya kerja sana...jadi abang beli sikit2... dan sangat murah...(masa tu duit Singapura tak jauh beza dgn duit ringgit malaysia) ... set ini saja yang saya ada complete dengan creamer dan sugar bowl...

Tapi saya mintak dengan bonda satu set je utk simpanan... bonda bagi serba 6, cuma mangkuk saya ambil 2 biji aje... oval platter ada di kampung lagi... yang kat atas tu pinjam utk sesi penggambaran oval platter 'fern leaf' sekejap...
 
1 coffee pot.. walaupun takde bunga2,  hitam sahaja, tapi kalau tenung lama-lama sangat halus seninya dan cantik......saya suka tengok jalur2 berlekuk di badannya ....di cawan, creamer dan sugar bowl nya pun ada jalur2 berlekuk tu..
 
 Bekas gula bertutup dan creamer...


Update: 1 set has been sold already
(consists of  1  coffee pot, 6 sets cup and saucers, 6 desert plates, 1 set sugar bowl & lid, 1 creamer, 6 dinner plates, 6 soup bowls, 1 oval platter and 1 big bowl)

I still have xtra 1 coffee pot, 6 sets cup and saucers, 6 desert plates, 1 oval platter  and 1 creamer.

 


3 comments:

  1. 8:06 am 23/11/09
    nannie "Salam kak waa cantik2 dan unik koleksi akak mcm piring corak flora biru tu , sya x pernah tgk sgt klasik dan elegant shapenya cantik sgt.."

    ReplyDelete
  2. 9:14 am 23/11/09
    Kak Azzah "Salam Nannie... apa khabar? pg hunting ke semalam? dapat apa?...show lah kat blog... hehehe"

    ReplyDelete
  3. yg ni pun cantik..
    sukanyerrr...

    ReplyDelete