klik klik klik

Wednesday, December 23, 2009

tureen oh tureen

Tureen oooh tureen kusayang...

hahaha..ni pasal orang yg baru dapat memiliki tureen... padahal otai semua dah banyak...Yatt, Welly ...hari ni pulak CMG bersiaran mengenai tureen kangkung...Che Mat oooo che Mat... ada lebih ke? campak-campak lah sikit ke sini... hehehehe

ini adalah hasil rembatan semasa gather-gather di Amcorp Mall ... blogger lain semua dah kuarkan hasil rembatan dia orang...saya pulak tunggu anak balik camping, konon nak pakai camera... bila dia balik tengok2 camera tu dah rosak, gambar tak leh fokus...blur aje...ni mesti kes jatuh ke ...adooiiii...anak....anak.....jadinya terpaksa ambik gambar pakai camera hp..tapi mcm biasa kualiti gambar mesti tak memuaskan...

Layan gambar...Tureen comel berbunga Ros putih berdaun biru... adake daun biru ??? tapi cantik juga lah...harga pun boleh mampu milik gitu...apa lagi..terus sambar....hehehe


 
tapi rim emas di pemegangnya dah lusuh...tak apa.. janji ada...


 
close up bunga 
 


18 comments:

  1. 7:40 am 23/12/09
    shima "k azzah, memang cantik.. kat sana macam rambang mata je... rose dia tu berliku-liku... sweet sangat2"

    ReplyDelete
  2. to shima,
    bila bawa balik dan cuci sampai kilat memancar-mancar..baru nampak cantik kan... tapi itulah mmg kat sana rambang mata tul... bak kata Yatt, siapkan aje duit berkepuk-kepuk...hehehe

    ReplyDelete
  3. salam kak azzah...tuu dia, ini boleh mendatang kan "jelessss".....cun ler bunga ros biru...tureen tu pun antik, mesti dibuat sekitar tahun 40an atau 50an.....

    ReplyDelete
  4. 8:54 am 23/12/09
    haniss "dah stat kolek tureen la pulak...saya ni seketoi pun ta dak lagi...."

    ReplyDelete
  5. 9:06 am 23/12/09
    nannie "waaaah kak cantik tureen tu cun cun"

    ReplyDelete
  6. 9:50 am 23/12/09
    ~yatt~ "salam kak azzah..cun tu blue roses tureen..saya dah merembat yg lain..kalau tak dah lama..tp mata dok geram jer tgk tureen tu..hehe.. :)"

    ReplyDelete
  7. 10:55 am 23/12/09
    k.azah "salam azzah..cantik tureen tu..syabas"

    ReplyDelete
  8. salam azzah..nampak gaya akk tertinggal kapalterbang ni..seketoi tureen pun tak de lagi..tapi bunga tureen blue rose ni mmg ayu.

    ReplyDelete
  9. K.azah...dalam ada beberapa tureens yg ku miliki..tapi yang corak ini aku tak ada lagi lerr....jadi memang jelesss & memang bertuah akak dapat memilikinya...memang Cantik lah kak....tq

    ReplyDelete
  10. 1:41 pm 23/12/09
    shima "k azzah, shima ni beginner... nampak cawan dan teko je... tureeen... tak leh lagi...ha ha dah kena tunggu gaji bulan 1 ni...oo"

    ReplyDelete
  11. 4:46 pm 23/12/09
    sharif64 "salam azzah, Wow! cantiklah tureen tu..classic betul. Jaga berbaik tau.."

    ReplyDelete
  12. 10:11 pm 23/12/09
    Chempaqa "salam k.azzah,sy pon dah rembat lemari tuh kak dr Zul..cat putih..."

    ReplyDelete
  13. 10:33 pm 23/12/09
    sue "salam kak azah....amboiiii lawanyaaaa si tureenn yeeee"

    ReplyDelete
  14. 8:38 am 24/12/09
    melur "amboi..amboi.. bertureen pulak ye ..."

    ReplyDelete
  15. 9:24 am 24/12/09
    KAKINTAN "salam K.Azzah8...wahhh...puas cari rumah baru jumpa...buat apa tu? hari tu kita jumpa kejap sangat.."

    ReplyDelete
  16. 6:15 pm 24/12/09
    ezany "hai kak azzah" saya folo akak ye

    ReplyDelete
  17. saudagarbarang2purbaDecember 25, 2009 at 11:21 PM

    Assallammualaikum Cek Kak..!

    Secara x sengaja jumpa blog ni..mcm kenai jer tureen tu..! Awat cek x ckp baru first time dapat tureen comel tu..dan x habak mai dari JB..kalau x cek bagi lagi murah hrg tureen tu..

    GUESS HOW..! anything pls visit me at MUDAH.COM but at this momnt MUDA.COM get tecnical prblm..rosak business cek x blh adverts brg2 antik..& coming soon my antique blog..(013-3660616)

    ReplyDelete
  18. I am reading this article second time today, you have to be more careful with content leakers. If I will fount it again I will send you a link

    ReplyDelete