klik klik klik

Sunday, April 25, 2010

Dari Alam Maya ke Alam Realiti

Salam pagi Ahad...oppsss... dah tengahari rupanya... tak sedar masa berlalu begitu pantas...Mesti rakan-rakan sekelian sibuk hunting di flea market atau kedai apekss...atau pun duduk di rumah melayan keluarga ...ataupun pergi window shopping di shopping kompleks... walau apapun anda sekelian sedang buat... semoga hari-hari yang ditempuhi  akan sentiasa diberkati dan dilimpahi Rahmat dari Allah SWT...Amin.
Alhamdulillah pagi ini sekali lagi saya dapat bertemu rakan blogger (dan juga bukan blogger tapi pengumpul pelita)  di alam realiti...
(Dari kiri: Kak Rose@Kak Yon, Nor (berdiri berbaju putih) dan Y atau Yati (duduk berbaju Maroon), kedua-duanya dari Pulapol, dan tuan empunya blog). Kami bergambar di tempat Din di Car Boot Sale , Stadium Shah Alam (nampak tak banyak teko di belakang tu...).

Kak Rose dan Yati sedang tawar-menawar dengan taukey gerai, Din.

Selepas tu kami ke gerai Sue Antik pulak..tapi tgh kalut2 lupa pulak nak snap gambar dgn Sue Antik...maaf lah Sue ya..kalau Sue baca ni... InsyaAllah lepas habis exam ni akak cuba luangkan masa ke teratakantik Sue pulak tu ya...

Kak Rose ajak kami gi minum dan ke rumah beliau pula selepas itu.. tapi saya tak dapat ikut kerana dah hampir tghr dan janji dengan Cik Abang nak balik cepat...

Update:
Selepas Zuhur, anak bongsuku ajak beli ikan (ikan hiasan) di Akuarium di tepi tasik Shah Alam... tiba-tiba dapat sms dari Ida Isk...jika nak jumpa dia di AM....sebenarnya sudah lama kami berjanji nak jumpa (saya ada nak beli barang dari dia), tapi dah berbulan-bulan tak dapat jumpa sebab asyik tak ada rezeki nak jumpa. Saya ke AM, Ida tak boleh datang, bila Ida datang AM, saya pulak tak boleh pergi... last sekali kami jumpa semasa geder-geder di AM tahun lepas anjuran Yatt... maafkan akak ya Ida...punyalah lama Ida simpan barang akak tu... hampir 4 bulan baru dapat jumpa kan...
Akhirnya petang tadi ditakdirkan Allah kami dapat jumpa di AM sebelah gerai Bonnie... nantilah saya n3 apa barang saya beli dari Ida...
Terimakasih Ida atas hadiah cup cake comel Ida tu... nanti akak hias dalam piring antik... (tapi sayang tak boleh makan...hanya hiasan aje tau!!) 
Sedang berbual-bual dengan Ida, seseorang datang menegur, "Ini Kak Azzah ya?" .. Rupa-rupanya rezeki hendak berjumpa dengan ibuk Welly juga... tapi ibuk Welly enggak mau dong di ajak berfoto bersama...bilangnya dirinya  enggak terurus...waduh waduh ....maunya gimana? mungkin selepas ke spa atau facial bisa diajak berfoto sama ya buk...hehehe...jangan marah Welly ya...akak gurau saja... seronok jumpa dan berbual dengan Welly juga...sangat peramah dan macam-macam kami borakkan..sudah tentu mengenai koleksi teko kotak dan tureen yang ibuk Welly ada ...

ok..layan gambar ni... hasil pinangan dari Ida Isk... ini chef cup cakes terkenal seluruh Malaya..siapa yg tengok Ida keluar TV3 hari tu? 


Jika merujuk otai antik..bunga ni dinamakan bunga Lalang... cantik betul bunga lalang ni...
cantikkan cup cakes tu...tapi boleh tgk aje tau..jangan cuba makan...nanti luruh semua gigi! hehehe
1 set cawan maharani tu dpt tangkap kat AM petang tadi... ada satu tu aje... disebabkan masa tu penjualnya nak tutup kedai..dia letgo murah aje...rezeki..dpt bunga sama pulak dgn hasil tangkapan dari Ida Isk tu...Mug tu comel aje..saya suka sangat... dah basuh terus guna buat minum air teh panas... 1 mug utk saya, satu lagi utk cik abang....
Yang bestnya piring besar ni... tengok bunganya yang unik itu...selalu bunganya keliling piring atau pinggan , tapi yang ini satu besar dan satu kecil...bila tengok belakang, rupanya piring ini cop "Made in Japan"..
Sebenarnya ada 6 set cawan, tapi duk dalam kotak mana tak jumpa cari! hehehe..nanti lah... teko pula sedang menanti dari seseorang...itu pun belum ada rezeki nak jumpa juga....dah lama dah hantar pinangan dan disetujui..tapi belum ada rezeki nak berada di tangan ku lagi...hehehe... tak pe.. yang penting dalam mengumpul pinggan mangkuk antik, kita kena banyak2 bersabar... ada rezeki dapat cepat...kalau lambat tu.. lewat lah sikit.......


ok..jumpa lagi di lain kali... mata dah mengantuk.... 
Sweet Dreams....

11 comments:

  1. salam kak azzah..
    bestnyaa geder2..kak yatie & kak nor tak bape kenal..tapi penah nampak masa geder2 geng pelita kan..banyak hasil ngan din?..tu abang din MAHA gak ke orang lain pulak?..hehe..takut pulak konpius lagi..;)

    ReplyDelete
  2. salam k azah,
    wah! bestnya k azah bergeder2 dr alam maya ke alam realiti ya. k yon & k nor pernah tgk kat blog, yati baru nmpk muka tp dah pernah berbual kat pon...apa2pun korang mmg best ler....:))

    ReplyDelete
  3. Salam Yatt...mmg best..tak dirancang pun... mulanya Nor nak jumpa akak semalam kat AM, tapi akak takboleh datang... so..we all pun tak janji..bila2 ada rezeki boleh jumpa...bak kata Nor, "takkan lari gunung dikejar" ...hehehe..

    tiba2 pagi tadi Nor hantar sms kata nak datang stadium Shah Alam dangan Y... akak ok ajelah..sbb tak jauh dari rumah akak...balik dari pasar dapat sms dari Kak Yon@Kak Rose pula... rupa2 Nor pun ada janji nak jumpa Kak Rose, since dah datang Shah Alam kan...
    tapi sedih tak dapat join sebab kena balik cepat..biasa lah hari Ahad ni anak2 ramai kat rumah, cik abang pun ada tak kerja... tak sedap jugak nak jalan2 kita aje... tapi kebetulan Alahmdulillah cik abang juga sibuk dengan hobi dia... so, akak ada can lah nak jumpa kawan2 sekejap... tapi tghr kena balik sebab nak layan dia makan tghr...hehehe..

    ReplyDelete
  4. Salam Ana...InsyaAllah kalau ada rezeki kita boleh jumpa juga...teruja tgk hiasan rumah Ana... tak ada barang baru ke? lama tak dengar cerita kat blog...

    ReplyDelete
  5. 8:38 pm 25/4/10
    chemp "salam kak..bestnya gader2..sy dah 1/2 thn x jejak kaki kat sana..hhuuhuhuh"

    ReplyDelete
  6. Salam Chemp,
    nanti datang lah sini...boleh tawar menawar dan dapat harga murah sikit... tapi kalau nak datang roger akak ya... boleh kita minum2 dan makan2 lepas tu...

    ReplyDelete
  7. salam azzah..
    tak jadi gi minum..terus pergi rmh akak.nor ngan y dpt minum air sirap org bujang aje..heheh
    lepak2.. borak2..dah tengahari..terus hntr nor n y ke stadium semula.takde rezeki nak minum sama..insyaallah len kali ye..

    ReplyDelete
  8. Kak Yon, ye ke? takpe lah kak..IA ada rezeki kita leh jumpa lagi lain kali... IA lepas akak balik menunaikan umrah nanti Azzah gi lawat akak kat rumah akak... bila akak balik ye? selalu orang buat umrah 14 hari kan?

    ReplyDelete
  9. 10:35 pm 25/4/10
    sue "salam kak..kekkekeke terperanjat tdi ..tiba2 muncul kat dapan...no hal laa kak ..lain kalai pun leh snap lagii kan ..kan selalu ke sana hehehehe"

    ReplyDelete
  10. Kak Yah@YayaCottageApril 28, 2010 at 6:11 PM

    11:04 pm 27/4/10

    k.yah "slm azzah,wahh best kan dpt geder ngan geng,azzah cantik la set bunga lalang ni..tak sabar nak tggu n3 pasal b.lalang seterusnya.."

    ReplyDelete
  11. Salam, mencelah kejap kak azzah hehe...hari tu saya dah jual bekas nasi lonjong bunga ni..hehe akak lambat 5 minit jer. Next time kalau ada saya roger..

    ReplyDelete