klik klik klik

Saturday, February 20, 2010

Two Roses Japan

 
Hari ini terlebih rajin pulak...selepas menampilkan koleksi yg serba hitam dan coklat, seperti Bunga Padi dan Gandum.. hari ini mari kita lihat bunga2an pulak..Two Roses from Japan.. memang cantik berseri.. tapi teko yang ada hanya teko mini sahaja... Kebanyakan set ini Ipoh mali...teko mini dan piring dari Saidah...terimakasih Saidah..sekarang dah sibuk dengan baby agaknya..sebab tu jarang update blog....yang terbaru set cawan dan piring ... juga Ipoh mali.... terimakasih diucapkan kepada pengumpul antik paling muda...Ezany.....rasaya semua orang kenal dia... memang cantik betul set cawan mulut lebar tu..kaki dan mulut yang berbiku-biku...(tidak lupa diucapkan ribuan terimakasih kepada k-rol, kerana sudi membawanya by-hand dari Ipoh ke Shah Alam...kerana daku tidak sanggup mengambil risiko cawan ini pecah jika dihantar melalui pos!)
Close-up cawan yang sangat cun-melecun...
Hurm... kalau dapat tureen yg macam Yatt dan Ezany ada tu, lagilah meletopss...
2 kali melepas nak beli dari Angah... orang lain dah rembat dulu... huhu

17 comments:

  1. salam azzah,

    memang cantik dan berseri. cawan berbiku tu adalah idaman hati akak tapi sampai kini masih tak ku temui.

    ReplyDelete
  2. salam kak azzah...
    Whaaaaaaaaaaaaaaaa...saya ada mangkuk seketul jeee...kita tak jelessss pun, tapi cuma keciwaa menonggenggg!!!...whaaaaa!!!!!

    ReplyDelete
  3. Salam kembali Cik Mat...
    Alaaaaaaa...jgn lah macam tu cik mat... IA nanti adalah tu rezeki cik mat nak dapat...cuma mungkin lambat sikit... saya baru ada sikit aje... berbanding dengan cik mat yang ada banyyyyaaaaaakkkkkkkkkkkk lagi set2 yang saya sendiri pun tak ada barang seketui pun! ...

    ReplyDelete
  4. 2:39 pm 20/2/10
    shas "wow..sekejap je dah byk set akak yang mengancam.cantik kan set ni.sy cuma ada cawan mini je"

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Gee..
    Kak Gee ada tureen yg cantik ituu... huhu... kalau rasa2 dah tak nak tu... nak buat spring cleaning lagi... roger2 azzah ya...tq

    ReplyDelete
  6. Shas,

    cawan mini pun cawan mini lah... janji ada jugak kan...nanti di masa depan adalah jumpa yg lain pulak...

    pssttt: jangan lupa twin roses ku... hehehe... lepas CNY ni pi serang kedai nyonya... hehehe

    ReplyDelete
  7. lia chantiq collectionsFebruary 20, 2010 at 4:12 PM

    3:39 pm 20/2/10
    lia cantiq collections "slm kak azzah, cantiqnya.. nampak terang jer blog ni"

    ReplyDelete
  8. Salam Lia...

    terimakasih kerana berkunjung ke mari... hehehe.. mmg kali ni terang benderang kan... sebelum ni gelap dan malap aje...hehehe
    tapi bunga padi tu walaupun hitam nampak manis ajekan...hitam manis lah katakan...

    ReplyDelete
  9. 4:09 pm 20/2/10
    ida isk "salam kak ya...walaaaaaa ida sekuntum pun tak ada tau.uwaaaaaa tapi tak aper...insyahallah pasti ada kemudian nanti"

    ReplyDelete
  10. salam ida...
    tak pe... ida kan selalu pi hunting kedai apeks dan nyonya.. IA suatu hari akan ketemu jugak...

    ReplyDelete
  11. 4:21 pm 20/2/10
    Leya "wahhh...cantik sangat 2 roses jepun nih...klu ade lbh leya pun nak hehehe.."

    ReplyDelete
  12. Leya... InsyaAllah kalau ada berjumpa.. tapi mmg susah.. kalau nak Leya pesan lah kpd tauleh2 antik yg akak mention nama dia orang tu... sbb dia orang tu rajin pi hunting kat ML...

    ReplyDelete
  13. 5:00 pm 20/2/10

    yatt "salam kak azzah...wowwwww..mulut jahat tu seriusss lawaaaaaaa:love::thumbsup:"

    ReplyDelete
  14. Salam Yatt..
    alaaaaa......... Yatt punya koleksi lagi meletops...siap ada tureen lagi...

    ReplyDelete
  15. salam kak azzah....

    soooo sweettt... suka sgt ngan bunga2 ni... harap2 satu hari nnt saya pun dpt kumpul set camni...

    ReplyDelete
  16. 10:36 am 21/2/10
    k.yah "salam azzah,yah akan bankin ujung bulan ye?nnti dah bankin yah g tau,k..?thks ye azzah.."

    ReplyDelete
  17. Salam AMy.

    apa khabar orang middle east? seronok berjalan kat sana ya... mmg sweet sangat kan... InsyaAllah Amy pun akan dapat juga suatu hari nanti...

    ReplyDelete